Verpakking

Herfst is bij uitstek het seizoen waarin de natuur cadeautjes weggeeft. De meeste daarvan noemen we ‘oogst’. Groente, fruit, noten, zaden. En omdat het oog van een merel of een ekster ook wel wat wil, worden die cadeautjes dus ook bijzonder mooi verpakt. Kleuren, structuren, kwastjes, rammeltjes, lintjes en opvallende vormen, allemaal bedoeld om zoveel mogelijk ‘klanten’ aan te trekken. De herfst is gewoon een soort ‘uitverkoop-stunt’ van de natuur. Dus shoppen maar!

Prikkels

Ben buiten dus even lekker ‘los’ gegaan en ik geef het toe, al die prikkels hebben hun uitwerking wel op me gehad. Vooral die van de tamme kastanje waren venijnig. Ook de kiloknallers voor appels en walnoten bleken onweerstaanbaar. Een overschot aan appeltaart en kastanjebaksels is nu het gevolg. Maar ja voedselverspilling is natuurlijk geen optie.

Persoonlijk contact

De oplossing wordt dan maar dat ik dit jaar zelfgemaakte taartjes ga rondbrengen i.p.v een kerstkaartje. Veel leuker ook om op die manier weer contact te hebben. Nu alleen nog even van mijn tuin afkijken hoe ik dat bijzonder mooi kan verpakken…